Βραβεία & διακρίσεις του Ομίλου Πειραιώς

piraeusbank.gr

H Τράπεζα Πειραιώς είναι μία από τις 418 εταιρίες από 45 χώρες και περιοχές που εντάχθηκαν στον Δείκτη Gender Equality Index (GEI) της Bloomberg για το 2022.

awards

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που συμπεριλαμβάνεται το 2022, για δεύτερη συνεχομένη χρονιά, στη λίστα των Financial Times "Europe's Climate Leaders", σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της σε θέματα διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής.

awards

Η Τράπεζα Πειραιώς βραβεύθηκε για ακόμη μία χρονιά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο πλαίσιο του Trade Facilitation Programme, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις δυνατές διακρίσεις του συγκεκριμένου προγράμματος. Συγκεκριμένα, απέσπασε τα βραβεία της «Most Active Issuing Bank in Greece in 2021», της «Most Active Issuing Bank in 2021 – Green Trade» και του «Deal of the Year in 2021 – Green Trade».

Τρεις κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις έλαβε το Πρόγραμμα Επιβράβευσης yellow της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο των International Loyalty Awards 2022, του μεγαλύτερου θεσμού του είδους σε διεθνές επίπεδο.

Μεταξύ περισσότερων από 200 υποψηφιοτήτων που διεκδίκησαν τα 26 βραβεία της διοργάνωσης, η Τράπεζα Πειραιώς βραβεύτηκε για το yellow στις κατηγορίες:

  • International Best Financial Services Loyalty Program or Initiative
  • Ιnternational Best B2B Loyalty Program
  • Regional Winner/Western Europe – Highly Commended all over categories of the region.
awards

Η Πειραιώς Financial Holdings για μια ακόμη φορά εντάσσεται στον δείκτη αειφορίας FTSE4Good Emerging Index της FTSE Russell, για τις επιδόσεις της σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (Environmental, Social, Governance - ESG). Η συνολική βαθμολογία της Πειραιώς είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο βαθμολογίας των τραπεζών, αλλά και του χρηματοπιστωτικού κλάδου παγκοσμίως, και στους τρεις πυλώνες (ESG).

awards

H Ηλεκτρονική Τραπεζική της Τράπεζας Πειραιώς, διακρίθηκε διεθνώς στα Best Digital Bank Awards 2022, διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Τραπεζικής παγκοσμίως από το διεθνούς κύρους αμερικάνικο περιοδικό Global Finance. Συγκεκριμένα, η winbank βραβεύθηκε για την winbank mobile εφαρμογή αποσπώντας τον τίτλο “The Best Mobile Banking App in Western Europe for 2022 (Consumer)”.