piraeus financial holdings


        

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει βραχυπρόθεσμους και επιστημονικά τεκμηριωμένους στόχους μείωσης των εκπομπών της μέχρι το 2030. Οι στόχοι αυτοί αξιολογήθηκαν και επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία του Science Based Targets Initiative (SBTi). Οι βραχυπρόθεσμοι SBTI στόχοι καταδεικνύουν σε επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πόσο και πότε χρειάζεται να μειώσουν τις εκπομπές τους ώστε να αποτρέψουν τις χειρότερες επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή.

         
    Δείτε το video

Κοινωνία

EQUALL


Η Τράπεζα Πειραιώς εναρμονίζει όλους τους τομείς της λειτουργίας της με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής.

Παραμένοντας σταθερά δεσμευμένη στην επίτευξη επιχειρηματικής, εργασιακής και κοινωνικής συνοχής με ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους, δημιούργησε το πρόγραμμα EQUALL τον Μάρτιο 2022. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολύπλευρες δράσεις και απευθύνεται στις γυναίκες και σε κοινωνικές ομάδες όπως τα ΑμεΑ, οι ευάλωτοι νέοι, τα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών και οι πρόσφυγες. Στόχος των δράσεων του EQUALL είναι η εξάλειψη των διακρίσεων και των έμφυλων στερεοτύπων και η ισότιμη πρόσβαση όλων στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση και την εκπαίδευση.

Σε επίπεδο διεθνών πρωτοβουλιών, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που υπέγραψε τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών του UN Global Compact και του UN Women, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ανάπτυξη δράσεων που θα ενισχύσουν και θα προωθήσουν την Ισότητα των Φύλων. Επιπλέον, εντάχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Δείκτη Gender - Equality Index (GEΙ) 2023 του Bloomberg ανάμεσα σε 484 εταιρείες παγκοσμίως. Ο Δείκτης GEI καταγράφει και αποτιμά την επίδοση των εταιρειών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων τους, ως προς την υλοποίηση των πολιτικών και των δράσεων που αναπτύσσουν για την Ισότητα των Φύλων.


Μάθετε περισσότερα

Πρόγραμμα Επετειακών Δράσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821


Η Τράπεζα Πειραιώς, σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο και την Κοινωνική της Ευθύνη που απορρέει από αυτόν, υποστηρίζει ένα εθνικό ορόσημο, όπως είναι η Επέτειος των 200 ετών από την «εθνική παλιγγενεσία» του 1821, όταν οι Έλληνες επαναστάτησαν ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για να ανακτήσουν την ανεξαρτησία τους, η οποία και οδήγησε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν την επιστημονική έρευνα, τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Οι Επετειακές Δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς σε συνεργασία με διακεκριμένους φορείς, έγκριτους επιστήμονες και σπουδαίους καλλιτέχνες συνδέονται με την επανεκκίνηση της Ελλάδας και την πορεία της προς το μέλλον, έχοντας συνείδηση του ιστορικού της παρελθόντος και εκκινώντας από την πολιτιστική κληρονομιά της.

Μάθετε περισσότερα

Δράσεις για την αντιμετώπιση του COVID-19


Προσφορά Υγειονομικού Υλικού και Ενίσχυση του Εθνικού συστήματος Υγείας με το ποσό των 420.000€ με την υπηρεσία Pay & Save για την Αντιμετώπιση του COVID-19.


Η Τράπεζα Πειραιώς, στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θεωρεί ελάχιστη υποχρέωσή της να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προστασία της υγείας των πολιτών από τον ιό COVID-19.

Σε αυτό το πλαίσιο στήριξε την προσπάθεια των αρμόδιων φορέων και των ανθρώπων του συστήματος Υγείας, προσφέροντας υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης (20 αναπνευστήρες) σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να ενισχυθεί άμεσα και αποτελεσματικά εν μέσω των αυξανόμενων αναγκών που δημιουργούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος Pay & Save, που προσφέρει στους καταθέτες της, ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με το ποσό των 420.000 ευρώ. Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί στη μάχη κατά του COVID-19, η Τράπεζα Πειραιώς ενθάρρυνε τους πελάτες της να συμμετάσχουν στην συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας ποσό ίσο με το συνολικό ποσό που αυτοί αποταμίευσαν μέχρι το τέλος Απριλίου μέσω του Pay & Save.

Η Τράπεζα Πειραιώς από την πρώτη στιγμή, στηρίζει την προσπάθεια των αρμόδιων φορέων και των ανθρώπων του συστήματος Υγείας, προσφέροντας υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης, ενώ έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την προστασία των πελατών και των εργαζομένων της, λειτουργώντας με υπευθυνότητα σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις οδηγίες της Πολιτείας.

Παράλληλα, η Τράπεζα στηρίζει τους πελάτες της, ιδιώτες και επιχειρήσεις, που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας και συμβάλλει ενεργά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.


Μάθετε περισσότερα

Πρόγραμμα υποστήριξης νέας γενιάς “Project Future”

Τον Οκτώβριο του 2018, η Τράπεζα Πειραιώς, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι πτυχιούχοι και με στόχο να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δημιούργησε το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, νέοι πτυχιούχοι έως 29 ετών με καθόλου ή έως τρία χρόνια εμπειρία και με συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες, έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, να διεκδικήσουν τη θέση εργασίας που τους αξίζει στην Ελλάδα.

Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς τα στάδια αξιολόγησης του προγράμματος Project Future, ξεκινούν την εκπαίδευσή τους σε καίριους τομείς της αγοράς, όπως Digital Marketing, Data Science, Supply Chain Management, Java, .NET, Project Management, Business Intelligence, Front-end Development, Android Mobile Apps Development, Sales, Customer Experience που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των συμμετεχόντων αναρτώνται στην πλατφόρμα του ReGeneration, όπου παραμένουν διαθέσιμα σε περισσότερες από 600 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, για ένα χρόνο με σκοπό την απορρόφησή τους σε θέσεις εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση και ελάχιστο μισθό €750 μεικτά. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4 κύκλοι Project Future και μέσω του προγράμματος έχουν εκπαιδευτεί συνολικά 691 άτομα με 363 να έχουν κάνει ήδη τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, ενώ η διαδικασία προσλήψεων βρίσκεται σε εξέλιξη.Μάθετε περισσότερα

Πρόγραμμα στήριξης μικρών επιχειρήσεων 'Ψωνίζω στη Γειτονιά'


Η Τράπεζα Πειραιώς, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων της χώρας μας, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συνθήκες και θέλοντας να στηρίξει κάθε μικρό επιχειρηματία, ο οποίος αντιμετωπίζει κάθε μέρα δυσκολίες στο να καταφέρει να κρατήσει την επιχείρησή του ζωντανή και υγιή, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρόγραμμα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων 'Ψωνίζω στη Γειτονιά'.


To πρόγραμμα έχει στόχο να αναδείξει τις μικρές επιχειρήσεις και καλεί τον κόσμο να επιστρέψει στη γειτονιά και να ψωνίσει από τα τοπικά καταστήματα, δημιουργώντας μία δυναμική κοινότητα καταναλωτών και επιχειρηματιών, με σκοπό την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και αγοράς. Στόχος μας, μέσα από τη δημιουργία και τη συνεχή ενδυνάμωση της κοινότητας, να δημιουργηθεί μία νέα καταναλωτική τάση, που θα ενισχύει σταθερά την τοπική επιχειρηματικότητα και κοινωνία.


Μάθετε περισσότερα

Μικροπιστώσεις – ΕaSi


Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων συμμετέχει στο χρηματοδοτικό εργαλείο Easi και παρέχει μικροχρηματοδοτήσεις (έως €25.000) σε αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, ανέργους και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες παρέχοντάς τους πρόσβαση στη χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους λαμβάνοντας ως εξασφάλιση μόνο προσωπικές εγγυήσεις. Επιπλέον, παρέχει ειδικά προσαρμοσμένα προγράμματα κατάρτισης, και υπηρεσίες mentoring & coaching σε όσους πιστούχους το επιθυμούν.

Μάθετε περισσότερα

Χρηματοδότηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσω της δράσης «ΕΙΒ Loan for Youth Employment»


Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στη δράση με στόχο τη χρηματοδότηση νέων επιχειρηματικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που στηρίζουν ενεργά την απασχόληση των νέων και την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών. Ειδικότερα, για αυτές τις επιχειρήσεις υποστηρίζουν την απασχόληση των νέων (έως 29 ετών) μπορούν να λάβουν επιπλέον μείωση του επιτοκίου χορήγησής τους.

Μάθετε περισσότερα

Παροχή τραπεζικών υπηρεσιών σε ΑμεΑ


Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και στο πλαίσιο της δέσμευσής της να διευκολύνει την πρόσβαση σε τραπεζικές εργασίες σε όλους, η Τράπεζα Πειραιώς έχει προχωρήσει στα e-branch της, σε πρωτοποριακές υπηρεσίες αυτονομίας και προσβασιμότητας για τα άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής και κινητικά προβλήματα, ώστε να πραγματοποιούν ανεμπόδιστα τις συναλλαγές τους.

Μάθετε περισσότερα

Προώθηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.


Η Τράπεζα, μέσω του Πολιτιστικού της Ιδρύματος, καταγράφει, αναδεικνύει και προωθεί την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας (δίκτυο μουσείων, ερευνητικά προγράμματα, εκδόσεις, ιστορικό αρχείο), συμβάλλοντας στη διάσωση της παραγωγικής ιστορίας της και ενισχύοντας τη δυνατότητα πρόσβασης της περιφέρειας σε ποιοτικά πολιτιστικά αγαθά.

Η Τράπεζα στηρίζει τη διάσωση και την προαγωγή του πολιτισμού, μέσω της στήριξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και των 9 θεματικών τεχνολογικών Μουσείων του, τα οποία βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία της ελληνικής περιφέρειας, προκαλώντας άμεσες και έμμεσες καταλυτικές επιδράσεις στην τοπική κοινωνία και συμβάλλοντας στην απασχόληση και την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας.

Μάθετε περισσότερα

Χορηγίες


Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να λειτουργεί με υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο και την κοινωνία, στηρίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη.


Με σκοπό την ευθυγράμμιση των επιχειρηματικών της στόχων με την κοινωνική πρόοδο και αλληλεγγύη, ως μία εκ των αρχών Εταιρικής Υπευθυνότητας που τη διέπουν, η Τράπεζα στηρίζει την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), στο έργο της προς τα παιδιά με αναπηρίες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Τράπεζα, επίσης, στηρίζει τη δράση των Παιδικών Χωριών SOS, που φιλοξενούν παιδιά τα οποία έχουν χάσει τους γονείς τους ή δεν μπορούν να παραμείνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Μάθετε περισσότερα