Βραβεία & διακρίσεις του Ομίλου Πειραιώς

Η Deutsche Bank απένειμε στην Τράπεζα Πειραιώς, το 2016, τα «2015 EUR & USD STP Excellence Awards».

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε για 8η συνεχή χρονιά στην αξιολόγηση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Index), που συντονίζει το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης και διακρίθηκε για την Εταιρική της Υπευθυνότητα στο επίπεδο Platinum για 5η συνεχή χρονιά, αποσπώντας και τη διάκριση Platinum Progress Award.

Στην κορυφή των Υπηρεσιών Θεματοφυλακής σε παγκόσμιο επίπεδο βρέθηκε η Τράπεζα Πειραιώς, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Relationship Management (Agent Banks in Major Markets Global Excellence Awards 2016 | Relationship Management), ως αποτέλεσμα της ετήσιας έρευνας του διεθνούς περιοδικού Global Custodian.

Η βαθμολογία της Τράπεζας Πειραιώς στο CDP βελτιώθηκε το 2016 κατά δύο επίπεδα και είναι πλέον στο “Management Β”. Είναι η μόνη ελληνική τράπεζα σε αυτό το επίπεδο, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας Πειραιώς για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και τις ενέργειες ενσωμάτωσης των κινδύνων και των ευκαιριών, που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, στον πυρήνα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Η Τράπεζα Πειραιώς εντάσσεται στο δείκτη εταιρικής αειφορίας «FTSE4Good Emerging Index» της εταιρείας “extra financial rating agency” FTSE Russel Group με συνολική βαθμολογία «ESG Rating Score» 2,8/5 (2016).

Η Τράπεζα Πειραιώς πήρε το 1ο βραβείο σε εθνικό επίπεδο στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2016» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κατηγορία «Management», για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει. Για τον ίδιο διαγωνισμό το ΣΠΔ διακρίθηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως ένα από τα 4 καλύτερα συστήματα. Διάκριση έλαβε και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE – Stymfalia στην υποκατηγορία «Business & Biodiversity».

Σε συνέχεια της ένταξής της στο δείκτη ‘Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets’ η Τράπεζα Πειραιώς επιλέχθηκε ως μέλος του ‘Sustainability Yearbook 2016’, (επετηρίδα αειφορίας) της RobecoSAM Corporate Sustainability Assessment.
Στην εν λόγω επετηρίδα αειφορίας απαριθμούνται οι καλύτερες εταιρείες σε θέματα αειφορίας σε κάθε κλάδο και παγκοσμίως, σύμφωνα με τη βαθμολογία τους στην αντίστοιχη ετήσια αξιολόγηση. Με την ένταξη στην επετηρίδα η Τράπεζα Πειραιώς ανήκει στο κορυφαίο 15% του τραπεζικού κλάδου παγκοσμίως και είναι μία από τις 37 τράπεζες και η μοναδική εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα, που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο.

Η Τράπεζα Πειραιώς τιμήθηκε για τις υψηλές επιδόσεις της στις Πληρωμές σε Δολάρια Αμερικής από τη Citibank με το "Citi’s 2016 Performance Excellence Award". Στη λίστα των διεθνών βραβεύσεων έρχεται να προστεθεί για πρώτη φορά η βράβευση από τη Citibank, για την αυτοματοποίηση των πελατειακών πληρωμών σε ποσοστό 99,2%. Οι πληρωμές σε Δολάρια Αμερικής που χαρακτηρίζουν σημαντικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας, διέπονται από τη δέσμευση της Τράπεζας για τη διατήρηση των υψηλών ποσοστών STP πληρωμών που αγγίζουν το 100% και τη σταθερά ποιοτική εξυπηρέτηση της πελατείας της.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική τράπεζα στην Ελλάδα που για πρώτη φορά έλαβε τη διάκριση Diamond για την Εταιρική της Υπευθυνότητα, στην αξιολόγηση που πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), στην οποία συμμετείχε για 9η χρονιά.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ενταγμένη στο Μητρώο Ethibel EXCELLENCE Investment, μετά από ανακοίνωση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Forum Ethibel. Η επιλογή αυτή αναδεικνύει την απόδοση της Τράπεζας σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία στον τραπεζικό κλάδο είναι άνω του μέσου όρου.

Η Τράπεζα Πειραιώς διακρίθηκε στον πυλώνα Περιβάλλον (Bravo Environment) του Θεσμού Bravo 2017 με δύο προτάσεις, το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει και το πρόγραμμα Life-Stymfalia.

Το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς "Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα: Προετοιμάζοντας την Αγορά για την Προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή" climabiz επιλέχθηκε ως ένα από τα 15 πιο επιτυχημένα LIFE προγράμματα, επί συνόλου περίπου 4.300, των τελευταίων 25 ετών, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα LIFE. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας 2017 με θέμα «Πράσινες θέσεις εργασίας για ένα πιο πράσινο μέλλον».

Η βαθμολογία της Τράπεζας στο CDP είναι και το 2017 στο επίπεδο “Management B”. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα στο επίπεδο αυτό, γεγονός που επιβεβαιώνει τις συνεχείς ενέργειες ενσωμάτωσης των κινδύνων και των ευκαιριών που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή στον πυρήνα της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε σημαντική διάκριση από τον καταξιωμένο θεσμό για το Ελληνικό Λιανικό Εμπόριο και τη Βιομηχανία, Retail Business Awards 2017. Συγκεκριμένα, η νέα εφαρμογή winbank mobile app αναδείχτηκε πρώτη στην κατηγορία E-COMMERCE MOBILE APP 2017.

Η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε τη διάκριση «DIAMOND» (2016-2017) για την Εταιρική της Υπευθυνότητα. Η Τράπεζα συμμετείχε στην αξιολόγηση που πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute) για 10η συνεχή χρονιά.

Η Τράπεζα Πειραιώς εντάσσεται στο δείκτη εταιρικής αειφορίας «FTSE4Good Emerging Index» της εταιρείας “extra financial rating agency” FTSE Russel Group με συνολική βαθμολογία «ESG Rating Score» 3,2/5 (2017).